Pilgrimsmusslor från Polarfisk

Home / RECEPT / Pilgrimsmusslor från Polarfisk

För dig som besökte Vildmarkens monter på Elmia Game Fair 2017 hade förhoppningsvis möjligheten få ta del av Jimmy Stenings matlagning. På menyn stod det halstrade pilgrimsmusslor, som var handplockade av dykare dagarna innan mässan i de nordligaste delarna av Norge.

Pilgrimsmusslor från Polarfisk

• Gigant Maximus pilgrimsmussla från Polarfisk
• 100g bryntsmör
• 2 msk chimichurri
• Flingsalt
• 1 st citron
• 2 st klyftor vitlök

Smält smöret på grillen i en kastrull och bryn det en aning, så det för en lite nötig ton.
Häll i chimichurrin och vitlöken och rör om. Stek på (halstra) pilgrimsmusslan och romsäcken runt om så att den får en liten gyllene ton.
Tranchera upp i sex till åtta bitar för servering, med fördel i skalet tillsammans med det brynta smöret. Toppa med lite flingsalt och några droppar citron.
Pilgrimsmusslan kan även ätas färsk med lite citron eller lime, toppad med flingsalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *